Acasă » 2016 » Martie » 20 » Andrei Moșteanu (PNL): Primăria Pitești ii prejudiciază pe cei mai conștiincioși contribuabili
4:02 PM
Andrei Moșteanu (PNL): Primăria Pitești ii prejudiciază pe cei mai conștiincioși contribuabili

Prezent la conferința de presă a PNL Arges, consilierul local a declarat că Primăria Pitești nu aplică intocmai prevederile Codului Fiscal privind modalitatea de calcul a bonificației de 10% acordate cetățenilor ce iși plătesc impozitele locale până la data de 31 martie. Astfel, deși Codul Fiscal prevede că reducerea se aplică impozitului cumulat, Primăria Pitești aplică reducerea pentru fiecare bun individual după ce valoarea acestuia este rotunjita in defavoarea cetățeanului cu până la 10 lei, iar reducerea reală rezultată este de 8,5% - 9%.

            In sprijinul afirmațiilor sale acesta a prezenta mai multe chitanțe emise in această perioadă de Compartimentul incasări și evidenta a veniturilor din cadrul Primăriei Pitești.

 "Această modalitate de calcul nu respectă prevederile Codului Fiscal și nici pe cele ale Hotărârii Consiliului Local Pitești prin care am stabilit cuantumul reducerii. Consider că riscăm să ii descurajăm și să ii dezamăgim tocmai pe acei cetățeni care merg la ghișee in această perioadă și așteaptă multe ore pentru a iși plăti impozitele și pentru a beneficia de reducerea de 10%”, a declarat Andrei Moșteanu.

Categorie: POLITICA | Vizualizări: 466 | Adăugat de: Alexandra | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: