Acasă » 2013 » Aprilie » 4 » Băsescu: Nici partidele, dar nici procurorii nu decid nominalizările
7:48 PM
Băsescu: Nici partidele, dar nici procurorii nu decid nominalizările

Traian Băsescu a vorbit, după două zile de tăcere de la scandalul declanșării nominalizării procurorilor pentru Parchete, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Președintele a afirmat că fostul ministru al Justiției, Mona  Pivniceru nu a respectat legea. Referitor la propunerile lui Victor Ponta, președintele a spus că acestea sunt bune. 

Pentru a nu avea dubii cu privire la legislaţia română, dau citire articolului care stabileşte care sunt procesul şi procedura de desemnare a procurorilor. Legea 303/2004, art 54: "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, primadjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii sefi de secţie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism si adjuncţii acestora sunt numiţi de Presedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”.

Citeşte continuarea pe dcnews.ro
Categorie: NEWS ALERT! | Vizualizări: 293 | Adăugat de: SKL | Tag-uri: DNA, victor ponta, traian basescu, laura codruta kovesi, daniel morar, usl, propunerile pentru parchetul genera | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: