Acasă » 2013 » Octombrie » 6 » Câinii fără stăpân din Piteşti gestionaţi de o societate comercială acuzată într-un dosar penal de cruzimi aplicate animalelor
2:29 PM
Câinii fără stăpân din Piteşti gestionaţi de o societate comercială acuzată într-un dosar penal de cruzimi aplicate animalelor


Primăria Piteşti anunță că a făcut contract de gestionare a câinilor cu SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL care are sediul în Curtea de Argeş şi funcţionează pentru Curtea de Argeş.

 
Firma contractantă, SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL are deschis un dosar penal, încă din aprilie, ca urmare a plângerii penale depuse de FNPA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, în care societatea este cercetată pentru maltratarea animalelor şiprovocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace animalelor, se arată într-un comunicat de presă al Federației Naționale pentru Protecția Animalelor.

 

FNPA a primit zeci de sesizări şi mărturii ale cetăţenilor din Curtea de Argeş privitoare la capturarea brutală a animalelor ceea ce a condus la grave sechele a acestora, transportul câinilor, care se face în condiţii inumane şi ilegale, câinii sterilizaţi (şi identificaţi) de către asociaţii de protecţie a animalelor ori de persoane private au fost recapturaţi, reidentificaţi şi reoperaţi, doar pentru a-i mai trece încă o dată prin evidenţele contabile pentru că societatea comercială este platită per câine!

 

Este deja de notorietate şi faptul că în acelaşi dosar este implicat şi medicul veterinar care lucrează pentru SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, Radu Niculae, care este cercetat pentru malpraxis medical veterinar, FNPA sesizând Parchetul (dar şi Colegiul Medicilor Veterinari)

despre faptul că cea mai mare parte a femelelor care au fost supuse operaţiei de sterilizare (500 femele) au avut probleme medicale foarte grave, care în majoritatea cazurilor s-au soldat cu moartea animalelor.

 

În ciuda ofertei de sterilizare gratuite lansate de FNPA, primăria Curtea de Argeş a ţinut cu tot dinadinsul să cheltuie în continuare din bugetul local sume importante de bani, prin această societate, Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL şi, ce este şi mai grav, pentru o gestionare ilegală şi defectuoasă.

 

Ne intrebăm în acest context care este interesul primăriei Piteşti să refuze oferta gratuită a AULIM, asociaţia care gestionează adăpostul Smeura dar să încheie un contract cu SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, societate atât de contestată de cetăţeni ai oraşului Curtea de Argeş şi asupra căreia se fac cercetări într-un dosar penal privind relele tratamente şi cruzimi aplicate animalelor?

 

Totodată este de remarcat costul exorbitant anunţat al întreţinerii unui câine în adăpostul primăriei Piteşti! 1.3 Euro /zi adică 175 lei /lună trebuie să plătească cetăţeanul care vrea să facă o adopţie la distanţă! În condiţiile în care costul real al întreţinerii unui câine (într-un adăpost al unei organizaţii de protecţie a animalelor - incluzând orice alte cheltuieli aferente ca utilităţi, salarii angajaţi) este de maximum 60 lei /lună cum în adăpostul primăriei poate fi de 3 ori mai mult??

 

Categorie: SOCIAL | Vizualizări: 439 | Adăugat de: SKL | Tag-uri: dosar penal, cruzime impotriva animalelor, primaria pitesti, legea eutanasierii, caini maidanezi | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
PAI, DA, CE E PRIMA OARA CAND SE INTIMPLA ASA CEVA IN ROMANIA? CUI II PASA DE SOARTA CAINILOR?NIMANUI! DAR CHIAR NIC DE BANII AIA CHELTUITI AIUREA IN PLUS DIN BUGETUL PRIMARIEI?
E CLAR CA PRIMARUL O FI FACUT O AFACERE PROFITABILA CU DIRECTORUL ACELEI COMPANII DE SALUBRITATE. SI IN ALTE ORASE TO ASA SE FACE SI CAINII MOR PE CAPETE SI SUNT TRATATI CU CRUZIME SI RAUTATE, MAI ALES IN CONTEXTUL ACTUAL CU LEGEA PL912 SI URA ATITATA DE MEDIA IMPOTRIVA CAINILO

CINE IL IA PE PRIMAR DE GULER SA DEA SOCOTEALA DE CE IROSESTE BANII OBSTEI NUMAI ASA, CICA, SA FIE "GESTIONATI" CATRE GROAPA COMUNALA,PROBABIL CAINII CAND ASOCIATIA AULIM A OFERIT SA-I IA GRATUIT?
eU SPONZORIZEZ AULIM INCEPIND DE ACUM ,SI-MI VOI CONTINUA SPONZORIZAREA MULTI ANI DACA SE PREDAU CAINII LA AULIM SI SA SE INCETEZE GESTIONAREA SCUMPA, INEFICIENTA SI INUMANA LA SC SALUBRITATE PUBLICA...!

Prenume *:
Email *:
Cod *: