Acasă » 2013 » Martie » 27 » CRIN ANTONESCU: PNL ESTE FONDATOR ŞI MEMBRU PUTERNIC AL USL ȘI NU ARE CUM SĂ DISCUTE DESPRE O ALIANŢĂ CU ALTE PARTIDE
11:14 PM
CRIN ANTONESCU: PNL ESTE FONDATOR ŞI MEMBRU PUTERNIC AL USL ȘI NU ARE CUM SĂ DISCUTE DESPRE O ALIANŢĂ CU ALTE PARTIDE


Întrebat despre cum vede numirea domnului Daniel Morar în funcția de judecător la Curtea Constituţională din partea Administraţiei Prezidenţiale și detaşarea pe o perioadă de şase luni începând cu data de 2 aprilie 2013 în funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu a mențioant că nu contestă dreptul președintelui, prescris în Constituție de a numi o persoană în funcția de judecător la Curtea Constituțională și că nu știe cum va conduce domnul Daniel Morar, dar întotdeauna pleacă de la prezumția de nevinovăție.

 

„Nu ştiu cum va conduce domnul Daniel Morar Parchetul. Plec, în general, de la prezumţia de nevinovăţie în toate cazurile sau în toate cauzele şi, ca atare, nu am să îi fac un proces de intenţie domnului Daniel Morar acum. Dar ceea ce este absolut sigur şi, într-adevăr, remarcabil pentru ziua de astăzi este că din punctul de vedere al domnului Traian Băsescu şi al prietenilor săi numeroşi, justiţie în România, instanţe în România se reduc la două cuvinte: Daniel Morar. Eu nu contest dreptul preşedintelui, prescris în Legea Curţii Constituţionale, de a desemna un judecător la Curtea Constituţională. L-a desemnat pe domnul Daniel Morar, e alegerea domniei sale, e legală, e corectă, nu am nimic de spus în sensul acesta şi nu am nici de comentat foarte mult. Nu e o noutate, e o confirmare, exact aşa cum în vestitul mesaj de pe Facebook, preşedintele Băsescu ne aduce aminte că vreme de nouă ani de zile a fost strâns legat de un partid politic şi numai de unul din ţara asta - cu totul în afara spiritului Constituţiei - la fel, astăzi ne confirmă ceea ce foarte mulţi dintre noi ştiam, câţiva dintre noi am spus-o de multă vreme, politicieni sau jurnalişti - domnul Daniel Morar a fost un om apropiat de domnul Traian Băsescu. Mai departe, că Secţia de procurori a CSM nu are altă variantă decât tot cu domnul Daniel Morar înainte, iarăşi, nu mai comentez, pentru că, după părerea mea, orice aş spune e palid pe lângă realitatea pe care o vedem. Nu e o noutate, repet. Eu nu ştiu în ce măsură toate aceste lucruri spun sau nu spun ceva celor care în afara României, la Comisia Europeană sau în alte zone unde există preocupare majoră pentru statul de drept din România şi pentru independenţa sistemului judiciar din România, aceste lucruri sunt sau nu sunt relevante. În rest, cred că la noi, aici, toată lumea e lămurită.

 

În România, şi din păcate sub o presiune internaţională, în România am ajuns în următoarea situaţie: cine din sistemul judiciar e cu Băsescu, ăla e independent. Cine nu e cu Băsescu, e politruc, e pus de USL şi aşa mai departe. De ce oare într-un sistem în care Traian Băsescu şi Monica Macovei, din 2005 până acum, au pus tot ce-au vrut, procurori ş.a.m.d., de ce oare noi n-am rezolvat corupţia, n-am rezolvat MCV-ul, n-am rezolvat nimic, ăsta e un răspuns care nu se dă, însă nici noi nu putem încălca nişte reguli. Noi nu putem merge mâine, să închidem acolo cu cheia sediul CSM-ului şi spus ce e asta, domnule, cum l-aţi pus pe Morar? Putem să comentăm, slavă domnului, încă o ţară liberă, deşi, atenţie, pe noi, CSM-ul ne dă pe mâna Inspecţiei Judiciare. Probabil că vom avea o nouă plângere acum pentru că eu comentez cu dumneavoastră ca nepotrivită prelungirea mandatului lui Daniel Morar, dar mai mult de atât nu putem face. Adică, nu putem încălca nişte reguli, noi. Trebuie să le respectăm şi trebuie să avem voinţa politică de a schimba aceste lucruri."

 


Categorie: NEWS ALERT! | Vizualizări: 453 | Adăugat de: SKL | Tag-uri: daniel morar, usl, pnl, mona pivniceru, traian basescu, curtea consitutionala, crin antonescu | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: