Acasă » 2015 » Februarie » 20 » Dragoș Predescu (CEL Pitesti): Ora de religie nu incalcă libertatea de constiință
10:27 PM
Dragoș Predescu (CEL Pitesti): Ora de religie nu incalcă libertatea de constiință

Președintele Clubului Elevilor Liberali Pitești, fostul președinte al C.Ș.E. de la C.N. ,,Zinca Golescu”,  Dragoș Predescu a declarat pentru News- ROOM că, in opinia sa, ora de religie nu este un atac la libertatea de constiință. Totodată acesta a subliniat ca religia in școala reprezintă triumful democrației asupra unui regim comunist abuziv.

,,Eu cred că ora de relgie nu este sub nicio formă o modalitate prin care este lezată libertatea individuală, libertatea de gândire, nu este un atac la libertatea de conștiință pentru că această materie nu reprezintă o indoctrinare ci, mai degreabă, o prelucrare și transmitere a unor valori morale pe care tinerii să nu le incalce și să le respecte intrucât nivelul de moralitate este esențial pentru dezvoltarea unei societăți. Totodată, aș vrea să va spun că studierea religiei in școli este simbolul izbândei democrației, a luptei impotriva unui regim comunist, abuziv.”

In același timp, Dragoș Predescu a admis că nu toți cei care practică această meserie sunt modele demne de urmat.

,,Sunt conștient de faptul că nu toți cei care poartă haine preotești sau pe cele ale profesorului de religie intruchipează acele atitudini, norme, valori, principii pe care pregătirea profesională ar fi trebuit să li le confere. Profesorul are intradevăr un anumit statut, trebuie să respecte o anumită conduită , mai ales profesorul de religie, dar pentru acele cazuri izolate cred ca nu putem generaliza și acuza pe toți cei care predau această materie, punând suflet in ceea ce fac, de faptul că au o moralitate indoielnică. Cu toate acestea, sunt de părere că de oriunde și de la oricine putem invăța ceva a conchis Dragoș.

 

Categorie: EDUCATIE | Vizualizări: 942 | Adăugat de: Alexandra | Tag-uri: materie obligatorie, dragos predescu, religie, libertatea de constiinta, clubul elevilor liberali pitesti, cel pitesti, ora de religie, scoli | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: