Acasă » 2013 » Noiembrie » 13 » Lider al elevilor: Protestăm față de subfinanțarea sistemului de învățământ
5:04 PM
Lider al elevilor: Protestăm față de subfinanțarea sistemului de învățământ

Președintele Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național ,,Zinca Golescu” din Pitești, Dragoș Predescu, ne-a declarat astăzi că greva japoneză a fost organizată de Consiliul Național al Elevilor, în toate unitățile de învățământ din țară, în semn de protest față de subfinanțarea sistemului de învățământ din România, solicitând Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru EDUCAȚIE.

,,Greva japoneză  a fost organizată astăzi în semn de protest față de subfinanțarea sistemului de învățământ. În țară sunt foarte multe licee, școli și grădinițe care nu îndeplinesc niște norme elementare și esențiale pentru o bună desfășuare a procesului educațional, în special în zona rurală. De 23 de ani tinerii bine pregătiți, în special absolvenții de liceu, aleg să părăsească România din cauza calității din ce în ce mai slabe a sistemului de educație, pentru a-și continua studiile în alte state europene. De aceea solicităm alocarea a 6% din PIB pentru educație” , ne-a declarat Dragoș. 

În aceeași măsură, liderul elevilor de la C.N. ,, Zinca Golescu”, a atras atenția asupra faptului că lipsa decontării integrale a abonamentelor dar și întârzierea plății acestora duc la o creștere a ratei abandonului.

Totodată, Dragoș Predescu a spus că alocația pentru copii ,,este o bătaie de joc”, având în vedere necesitățile unui elev.
Categorie: EDUCATIE | Vizualizări: 458 | Adăugat de: SKL | Tag-uri: zinca golescu, consiliul elevilor, dragos predescu, greva japoneza, subfinantarea sistemului de educati | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: