Acasă » 2016 » Februarie » 27 » Un tânăr profesor liberal revoluționează administrația Piteștiului: TOȚI banii Primăriei, la vedere
2:42 PM
Un tânăr profesor liberal revoluționează administrația Piteștiului: TOȚI banii Primăriei, la vedere

La propunerea consilierului PNL Tiberiu Avrămescu, Consiliul Local al Municipiului Pitești a aprobat cu unanimitate de voturi o hotărâre care asigura transparent total in cheltuirea banilor pitestenilor. Astefl, de la 1 martie, toate contractele de achiziție publică derulate de Primăria Pitești, precum și de instituțiile și societățile din subordine, vor fi publicate pe site-urile acestora. Mai mult decât atât, pe site vor fi publicate și anunțurile de intenție, anunțurile și invitațiile de participare și anunțurile de atribuire ce vor fi formulate de către aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Pitești. La fel vor proceda si societățile comerciale, serviciile și instituțiile publice aflate în subordinea Consiliului Local.

Astfel, municipiul Pitești intră în clubul select al orașelor care au decis să sporească gradul de responsabilitate al administrației publice locale față de cetățean și să stimuleze participarea activă a acestora în procesul de luare a deciziilor administrative. Piteștiul este unul dintre primele orașe din România unde a fost adoptat un astfel de proiect. Prin publicarea tuturor contractelor, cetățenii vor afla in timp real cum sunt cheltuiți banii lor. Prin adoptarea acestei hotărâri se face un pas important spre introducerea unui nou mod de guvernare locală, bazat pe transparență, pe participarea cetățenilor la actul decizional și pe cheltuirea rațională a banilor piteștenilor.

Categorie: POLITICA | Vizualizări: 359 | Adăugat de: Alexandra | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: